За нас

Кой и какво е Колев Студио?

Ние сме архитекти. Засега Колев Студио съм аз - арх. Петко Колев, Мина Колева и Марин Денев. Синът ми е студент в УАСГ и се надявам, че в някакъв момент ще се присъедини към студиото. През годините част от екипа на студиото са били арх. Диляна Стефанова и арх. Васил Дончев.

Откога се занимавате с архитектура?

Имам чувството, че се занимавам цял живот. Не се оплаквам, просто лягам и ставам с архитектура. 

Защо тази страст към архитектурата?

Всеки проект е предизвикателство да намериш точния баланс между функционалност, ергономия, естетика и технологии за изпълнение. За да се получи добър резултат, клиентът трябва да може да ти се довери, да ти разкаже как живее, какво обича и какво не обича - комфортът е нещо лично.

Как протича един ваш проект?

Диалогът е един от основните ни инстументи за проектиране. Клиентът разказва, ние се стараем да се поставим на неговото място и задаваме въпроси. После правим оценка на необходимите дейности от наша страна и правим оферта. Следва проектиране и поредица от обсъждания - с екипа на студиото и клиента. Доста често се налага да проследим и изпълнението на проекта, да подпомогнем клиента в избор на материали, да реагираме на непредвидени обстоятелства.